top of page

👨‍👩‍👦 Чи можуть в Європі органи опіки забрати дитину з родини українців?


Збільшились випадків вилучення дітей з українських сімей в європейських країнах, причиною чого стають різноманітні обставини, включаючи такі, як прогули учнями занять у школі. Загалом було зареєстровано 240 таких випадків, з яких третина припадає на Польщу.


У зв'язку з дією Гаазької конвенції про захист прав дітей між Україною та країнами ЄС, українські родини, які перетинають кордон, опиняються під дією нових законів, які регулюють ці питання в приймаючій країні.


❗Європейські соціальні служби отримують законне право інтервенувати у випадках, коли, на їх думку, батьки або опікун не виконують свої обов'язки на належному рівні.


У випадку незгоди з рішенням соціальних служб, українські громадяни мають право звернутися за допомогою до консульських установ України, офісу Уповноваженого з прав людини, а також до благодійних організацій і адвокатів.


При цьому слід зазначити, що в деяких випадках, навіть такий шлях може бути недостатнім для врегулювання ситуації, і тоді справу доводиться вирішувати через судовий процес. У таких обставинах важливо не тільки знати свої права, але й мати належну юридичну підтримку для захисту своїх інтересів.


В останній час спостерігається зростання зацікавленості соціальних служб у справах, пов'язаних із злочинами проти дітей. Однією з причин цього є істотні відмінності між європейським та українським законодавством у контексті захисту прав дітей. У Європейських країнах діють більш строгі вимоги до батьків та опікунів.

Варто враховувати, що навіть такі ситуації, як гучний плач або видимі зовнішні травми дитини, можуть стати приводом для звернення в соціальні служби, як пише BBC Україна.


Повну інформацію ви зможете знайти у нас в телеграм каналі https://t.me/Buro_fur_Rechtshilfe


Потрібна допомога❓

Звертайтесь до Міжнародного бюро правової допомоги :

☎️ +436643483748

📧 ib.legalassistance@gmail.com

🌍www.iblegalassistance.com

▶️ https://t.me/Buro_fur_Rechtshilfe

66 переглядів0 коментарів
bottom of page